На 102 години почина Айрис Апфел, експерт по текстил, интериорен дизайнер и модна

...
На 102 години почина Айрис Апфел, експерт по текстил, интериорен дизайнер и модна
Коментари Харесай

Почина модната икона Айрис Апфел

На 102 години почина Айрис Апфел, експерт по текстил, интериорен дизайнер и фешън звезда, известна с ексцентричния си жанр, предаде Асошиейтед прес. 
Прочетете още
Смъртта ѝ бе доказана от комерсиалния ѝ сътрудник Лори Сейл, която назова Апфел  " невероятна ". Не е посочена причина за гибелта. Тя беше оповестена и на нейната страница в Инстаграм в петък.

Родена на 29 август 1921 година, Апфел беше известна с непочтителните си, привличащи вниманието тоалети, в които смесваше висша мода и голяма бижутерия. Класическата визия на Апфел да вземем за пример съчетаваше боа от пера с нанизи от големи мъниста, гривни и сако, украсено с индиански мъниста. 

С огромните си кръгли очила с черни рамки, яркочервено червило и къса бяла коса тя се открояваше на всяко фешън ревю, на което присъстваше.

Стилът ѝ е обект на музейни изложения и документалния филм " Ирис " на режисьора Албърт Мейзълс.

" Не съм красива и в никакъв случай няма да бъда красива, само че това няма значение ", сподели един път тя. " Имам нещо доста по-добро. Имам жанр. "

В края на живота си Апфел се радва на популярност в обществените медии, като събира близо 3 милиона почитатели в Инстаграм, където профилът ѝ афишира: " Повече е повече, по-малко е скучно. " В TиkTok тя притегли 215 000 души.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР